Grace

Een droom kwam uit

GRACE Lunchroom heeft haar deuren sinds zaterdag 13 juni 2020 geopend. De lunchroom is onderdeel van het ontmoetings- en jeugdcentrum De Bron. De activiteiten worden uitgevoerd vanuit Stichting de Genadebron.

Droom

Stichting de Genadebron is vanaf september 2013 actief in Bunschoten-Spakenburg. Nadat een vijftal mannen terugkwam van een mannendag wilde zij aan de slag met het doen van gerechtigheid in Bunschoten-Spakenburg. Gewoon mouwen opstropen en aan de slag. Aan de slag voor mensen die niet gezien worden, waaronder minderbedeelden.

Ze kregen het beeld om een ‘kleurloos’ centrum op te richten waar iedereen zich welkom voelt en waar mensen concreet hulp kunnen ontvangen. Het plan voor dit centrum werd in oktober 2013 geschreven en bevatte in elke geval de volgende activiteiten: slaapplekken voor mensen in nood, maaltijden voor minderbedeelden, voedselbank, ontmoetingsochtenden, concerten, jongerenactiviteiten, Alphacursus en After Alpha. De vraag waar dit centrum precies moest komen, lag nog open.

Een week later stond in de lokale krant De Bunschoter het bericht dat mogelijk in de toekomst kerkgebouw De Bron te koop zou komen te staan. Was dit toeval?

Pas 4,5 jaar later was er duidelijkheid. De Christelijk Gereformeerde Kerk had de deuren van De Bron twee jaar daarvoor gesloten en stond nu open voor verkoop van het pand. Ze waren van mening dat de plannen van De Genadebron het beste bij de bestemming van het pand pasten. Na zoveel jaren mocht Stichting de Genadebron het kerkgebouw, bijgebouwen en de pastorie in 2018 kopen. Na twee jaar renovatie openden de deuren op zaterdag 13 juni 2020.

De Pastorie (de oude woning van de dominee) is door de Genadebron gerenoveerd naar vier appartementen die inmiddels verhuurd worden aan mensen in woningnood (sociale verhuur).

En zo mocht de droom uit 2013, in 2020 werkelijkheid worden.

Het team van De Genadebron valt nog regelmatig stil. Letterlijk alle activiteiten die zijn beschreven in het eerste plan van 2013, zijn inmiddels uitgekomen of in verregaande ontwikkeling. Dankbaarheid is wat bij hen op komt.