Grace

Dagbesteding

We zien je

GRACE Lunchroom is onderdeel van het ontmoetings- en jeugdcentrum De Bron van Stichting de Genadebron. Jong en oud is hier welkom. De Genadebron wil in haar activiteiten zoveel mogelijk sociale groeperingen betrekken bij het initiatief. Zodoende worden er diverse activiteiten opgezet voor jongeren, ouderen, eenzamen, minderbedeelden, etc. Met het starten van een lunchroom met mensen met een verstandelijke beperking wil De Genadebron ook deze sociale groep in het dorp betrekken bij het inloopcentrum De Bron. Daarnaast worden er ook enkele plaatsen gecreëerd voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt uit de gemeente Bunschoten. Zodat ook zij worden gezien.

Lekker in het dorp!

In Spakenburg wonen tenminste honderd mensen met een verstandelijke beperking. Meer dan de helft hiervan heeft een dagbesteding buiten het dorp en moet dagelijks met de taxi naar de dagbesteding. Volgens DOEG Zorg leeft een aantal van hen met de wens om dagbesteding te ontvangen in eigen woonplaats. Naast het feit dat er kosten worden gespaard, is het voor de persoon zelf ook handiger. Minder reisafstand en je sociale omgeving kan veel makkelijker even bij je komen kijken en dan ook nog genieten van een heerlijke lunch.

Werkzaamheden

Deze groep enthousiaste mensen gaat zich onder andere bezighouden met:

  • bediening in GRACE Lunchroom;
  • ondersteuning van de kok – werkzaamheden in de keuken;
  • bediening in de Foodtruck;
  • uitvoering facilitaire diensten binnen en buiten De Bron;
  • bemensing van het DHL pick-up point.

Hierdoor worden tenminste tien werkplekken voor dagbesteding gecreëerd. Uniek voor ons dorp.

DOEG zorg

DOEG Zorg- & Dienstverlening B.V. (hierna: DOEG Zorg), onder leiding van Joop Huisman, is een bekende in ons dorp voor wat betreft de doelgroep.

DOEG Zorg verleent de volledige zorg/begeleiding aan Ongerweges en heeft met een team van meer dan dertig werknemers en jarenlange ervaring voldoende kennis in huis.

Joop Huisman en zijn rechterhand Onno Verschuur waren tevens betrokken bij De Postkamer in Nijkerk en nemen zo heel wat ervaring mee om dit initiatief tot een succes te maken.