Grace

Coffee, Books & More

Voor topkwaliteit koffie & een goed boek

Jou zien en ontmoeten, dat is wat we willen. Daarom ben je ook meer dan welkom in GRACE Coffee and Books. Een uniek concept in Bunschoten-Spakenburg.

Een plek waar je een heerlijke kop koffie kunt drinken en lekker jezelf mag zijn. Om met je vrienden te kletsen of juist nieuwe mensen te ontmoeten. Of kom in alle rust even lekker een boekje lezen aan de grote tafel. Onze boekenkast staat vol tweedehands boeken die we van mensen hebben gekregen om ook weer door te geven aan anderen, aan jou bijvoorbeeld. Zomaar! Dat is GRACE, net even anders…

Gratis boeken dus? Ja, zo eenvoudig is het. We gunnen jou dat heerlijke rustmoment, onder het genot van een heerlijke kop koffie. En thuis lees je gewoon lekker verder.

BOOT Koffie

Goed voor de koffieboer en voor jou

Na een uitgebreide selectie van koffiebranders kozen wij bij GRACE Coffee voor BOOT koffie. Dit is niet alleen hele lekkere koffie, maar het heeft ook nog eens een goed verhaal. De koffiebrander vertelt:

“Wij van BOOT Koffie zijn sinds 1973 iedere dag bezig met mooie koffies. Het is een passie, maar misschien ook wel een verslaving, om ervoor te zorgen dat de beste kwaliteit bij jou in het kopje belandt. Wij streven naar excellentie en vakmanschap en geloven dat je dit kunt proeven in elk kopje koffie. BOOT Koffie wil jou betoveren met de smaak en geur van ambachtelijk gebrande kwaliteitskoffie. Maar even belangrijk vinden wij het dat de koffieboeren een eerlijke, goede prijs krijgen. Om die reden importeren wij zoveel mogelijk één-op-één Direct Trade. De boer ontvangt zo 30% tot 50% meer dan de gangbare Fair Trade koffieprijzen.

Wij houden van persoonlijk contact en geloven in langdurige relaties, met onze koffiedrinkers, maar ook met onze leveranciers. Daarom selecteren wij zelf onze plantages en hebben op deze manier rechtstreeks contact met de koffieboeren. Hun naam staat dan ook prominent vermeld op de etiketten van onze koffie. In de kennisuitwisseling met hen, maar ook door het betalen van een eerlijke, goede prijs dragen wij bij aan de verbetering van de levensomstandigheden op de plantage en in de regio. Op deze manier geniet jij van de beste vers geroosterde arabica koffieoogsten en ontvangen zij steeds betere scholing en huisvesting.

Nagenoeg alle BOOT koffiesoorten zijn organic en biologisch. Uiteraard zijn wij een groot voorstander van samenwerken met koffieboeren die natuurlijk en biologisch gecertificeerd werken. De langzame groei en rijping van de koffiebessen brengen juist die geweldige smaken in de koffie naar voren. Helaas is volledig biologisch gecertificeerd verbouwen niet altijd mogelijk. De certificering kost veel geld voor sommige koffieboeren, terwijl zij wel prachtige koffie produceren. Ook deze koffie willen we je niet onthouden.

Vakfreaks zijn we! Natuurlijk vanwege onze grote kennis, maar ook door de enorme passie die we voor ons vakgebied voelen. Iedereen uit ons team is toegewijd en enthousiast: dat geldt zowel voor de barista achter de koffiemachine, als voor de brandmeester in de branderij. Al sinds 1973 verzorgen wij voor u de beste beleving van ambachtelijk gebrande kwaliteitskoffie. Nu ook bij GRACE Coffee!”

Grace Coffee

Over GRACE Coffee kunnen we ook een mooi verhaal vertellen. Enkele jaren geleden kreeg een man uit Amersfoort een droom, waarin hij een gezellige plek zag waar mensen elkaar ontmoetten. Ze dronken koffie van topkwaliteit. Hij wilde zijn droom waarmaken: ‘GRACE Coffee’ moest het heten, dat wist hij uit zijn droom.

Hij kocht een professioneel Barista-apparaat en ging op braderieën staan. Hij zocht ook een onderkomen om zijn GRACE Coffee-bedrijfje uit te bouwen. Maar die locatie kwam niet en hij stopte ermee. In 2018 hoorde hij van de plannen van De Genadebron en bekeek hij de ontwerptekeningen. Hij wist het direct: “Zo zag mijn droom eruit!”.

Dat ons concept ook nog eens precies dezelfde naam zou dragen als zijn bedrijfje, verwonderde hem en ons allemaal. De man schonk zijn Barista-koffiemachine met het opschrift ‘GRACE Coffee’ aan de stichting, waar we hem natuurlijk heel dankbaar voor zijn. Bijzonder toch?